Sådan får du sløjfet din brønd

11 november 2021
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du har en brønd ude i din baghave eller et andet sted på din grund, som du ikke benytter dig af mere, så skal den sløjfes. Det betyder, at brønden bliver lukket til, så du ikke kan benytte dig af den mere. Det skal udføres af professionelle, selvom du tænker, at du selv kan gøre det. Læs mere om, hvordan du får sløjfet din brønd og hvem du skal kontakte i dette indlæg.

 

image

 

Hvad betyder sløjfning af en brønd?

Når du skal have sløjfet en brønd, så betyder det, at man lukker brønden til, så den ikke er brugbar mere. Hvis du har en brønd, som du ikke bruger, så er det bedst, du får den sløjfet, fremfor at lade den stå hen. Med brønde kan der nemlig godt komme forureninger, hvis din brønd ikke er tæt.

Ved dybe brønde kan der komme berøring af grundvandet, hvilket kan have store konsekvenser for dig selv, og dine omgivelser. Der kan nemlig komme bakterier eller svampevækst, der er sundhedsskadeligt for dig.

 

Hvem udfører sløjfning af brønde?

Der findes firmaer, der kan sikre, at din brønd bliver sløjfet korrekt. Det skal nemlig gøres sådan, at din brønd bliver dækket totalt til, så der ikke kan komme noget ned til grundvandet. Ellers kan der være forurenende stoffer, der kan finde vej til dit grundvand. Når du er sikker på, at den er helt dækket, kan du være tryg ved at vide, at brønden ikke længere er i brug.

Hvis du er i tvivl om, hvem du skal henvende dig til, så skal du kontakte din kommune. Her kan du blive vejledt til, hvem du skal kontakte i forbindelse med sløjfning af din brønd ude i haven. Hvis du har andre boringer på din grund, så er det vigtigt du overlader sløjfning af boring til dem, så det kan udføres korrekt.