Sådan bliver du en autentisk leder

27 april 2022
Silje Hansen

advertorial

Der er mange gode svar på, hvordan den moderne leder skal være. Omvendt er der også et større ansvar på den enkelte leder i dag. Det kan være svært, at leve op til de forventninger, fordi der hviler et så stort pres, at du skal løbe stærkt og have en finger med i alt. Det betyder som oftest, at du i sidste ende måske ikke altid har det nødvendige overskud og overblik til at være den leder, som du måske havde tænkt, at du skulle være. 

For at kunne trives som leder og for at kunne præstere, er det vigtigt at du har det godt mentalt. Det er både dit og arbejdspladsen ansvar at sørge for, at du har det godt. Det kræver blandt andet at du er åben og ærlig. Det gælder både i forhold til dig selv, men også for din arbejdsplads. Dermed får du skabt de rammer, som gør at du trives. Det kan ellers blive en stor byrde, som du selv skal gå rundt og bære på. 

autentisk lederskab

Hvad er en autentisk leder?

En autentisk leder er nærværende, forstående og kan formå at løse den enkelte medarbejder. For at kunne være en autentisk leder, er der en række spørgsmål, som du skal stille dig selv først. For det vigtigste er, at du kan være dig selv. En autentisk leder er oprigtig og dyrker sandheden.

Vi ser desværre for mange ledere, som påtager sig en rolle eller bliver en type leder, som de måske ikke havde forestillet sig de blev i første omgang. Det kan skyldes det arbejdspres der hviler på en, for at blive betragtet som en succesfuld leder.

Få sparring til at løfte dig som leder

Kunne du tænke dig at løfte dit lederskab til næste niveau, så kan du med fordel overveje at tage kontakt til gittehoumand.dk.