Maling af badekar – når dit badekar er blevet slidt

14 januar 2019
Astrid Pedersen
image

Der er få ting, som kan måle sig med fornemmelsen af at nedsænke sit trætte legeme i et varmt karbad efter en lang og opslidende arbejdsdag. Et badekar i hjemmet er ren luksus, og kan slet ikke sammenlignes med offentlige spa bade eller jacuzzier. Når man har et badekar i sit eget hjem, giver det en helt anden form for tryghed og afslapning – og der er ingen, der skal bestemme, hvornår wellness tiden er til ende!

Bevar dit gamle badekar – og giv det nyt liv med en emaljering

Desværre bliver de fleste badekar slidt med tiden, og dermed grimme at se på – og uhygiejniske at bade i. Vi har alle set gamle badekar med de uappetitlige plamager omkring armaturet, foran badekarrets afløb, og rundt om i kanten, hvor vandstanden typisk går. De grimme aflejringer af okker og kalk sidder der hvor emaljen er slidt, og danner skjolder, som er ru i overfladen, og således giver de bedste leve betingelser for bakterier og svamp. Så ud over det, at der ikke er meget wellness over et slidt badekar, er det også direkte sundhedsskadeligt at bade i.

Til alt held behøver du ikke at spekulere over udgiften til anskaffelse af et helt nyt badekar, såfremt dit gamle badekar blot er lidt slidt og misfarvet i overfladen. Selv om de ulækre aflejringer ikke kan fjernes ved almindelig rengøring, kan de sagtens komme væk – og dit badekar kan faktisk komme til at stå som nyt igen. Alt, hvad der skal til, er en professionel maling af badekar – en såkaldt emaljering – og så bliver dit badekar atter indbydende og wellness agtigt.

Ved en maling af badekar renses badekarret først op ved en grundig slibning, som sikrer et ensartet resultat, hvorpå selve emaljen påføres. Læs mere om maling af badekar og se slutresultatet på ny-emalje.dk