Lav bananpandekager af de overmodne bananer

02 september 2020
Heidi Kirkebække

Har du et par overmodne bananer liggende, som er lige på vippen til at ende i skraldespanden? Smid dem ikke ud! Der er masser af muligheder for at bruge dem til noget lækkert, som du kan nyde. Og så kan du jo også klappe dig selv på skulderen for at have undgået unødvendigt madspild.

Faktisk er bananer i mange tilfælde endnu bedre, når de er lidt overmodne. Nogle bryder sig ikke om at spise dem, når de er blevet for bløde og mørke, men jo mere modne de er, jo mere af den karakteristiske søde smag har de. Det kan være en fordel, når man for eksempel vil bruge dem til bagning.

Kun fantasien sætter grænser

Her er nogle ideer til, hvordan du kan bruge dine bananer, når de er blevet så modne, at du ikke har lyst til at spise dem, som de er:

  • Overrask dine kollegaer eller dine børn med en lækker, svampet banankage. Der findes masser af opskrifter på bradepandekager med banan – både klassiske og mere kreative udgaver.

  • Skær bananerne i skiver og frys dem ned. Næste gang du vil lave en smoothie, er det bare at tage bananerne op af fryseren og putte dem i blenderen sammen med dine andre smoothieingredienser.

  • Steg en omgang bananpandekager og server dem lune med for eksempel en lækker syltetøj. Du skal blot mose bananerne, røre dem i din pandekagedej og stege pandekagerne, helt som du plejer. Bananerne giver saftighed og sødme til pandekagerne.

  • Skær bananerne over i halve, sæt dem på en ispind og frys dem. Næste gang nogen har lyst til noget sødt og koldt, er der hjemmelavede bananispinde. Hvis det skal være ekstra lækkert og lidt syndigt, kan du dyppe bananerne i smeltet chokolade, inden du fryser dem ned.

  • Skær bananerne i mindre stykker og brug dem som topping på for eksempel boller i karry eller kylling i karry. Det smager ekstra godt, hvis retten også toppes med mangochutney, syrlige æblestykker eller lignende.