Kom ud af alkoholmisbruget med en alkoholbehandling

23 september 2019
Astrid Pedersen
Kom ud af alkoholmisbruget med en alkoholbehandling

Alkoholisme er ikke noget at spøge med. Mange mennesker finder alkoholikere lettere komiske, på grænsen til det latterlige, da disse ofte opfører sig tåbeligt og har en grænseoverskridende adfærd – især i forbindelse med sociale begivenheder og ved festlige lejligheder.

Vi kender vel alle sammen til den pinlige onkel, som især bliver ubehagelig, når han får et par ekstra sjusser inden for vesten, eller en fordrukne kollega, som altid falder i søvne til firmafesten efter at have blameret sig med en lampeskærm på hovedet.

Af samme grund er alkoholisme et tabu belagt emne, omgærdet af en høj grad af berørings angst. Det kan være meget svært at indrømme, at man har et alkohol problem – og mange alkoholikere har tilmed vanskeligt ved selv at erkende problemet. Man får måske et enkelt glas hvidvin eller tre ved fyraftenstid, herregud, og et par øl til at sove på. Og hvem kan sige noget til, at man starter dagen med en lille skarp for at få gang i kroppen?

Denne form for alkoholisme er faktisk den mest udbredte – og samtidig den mest problematiske. Den er kendetegnet ved, at man som misbruger har brug for at have et vist kvantum alkohol i blodet for at kunne fungere i hverdagen. Og som følge af øget tolerans, vil dette kvantum gradvist øges, indtil det ikke bare er en lille skarp, man skal bruge for at komme ud af sengen, men måske en halv flaske vodka.

Hvordan kommer jeg ud af alkoholismen?

Hvis du kan nikke genkendende til hverdagsdruk scenariet, bør du handle, mens du stadig har din dømmekraft i behold. Dit misbrug vil nemlig ikke gå væk af sig selv – og i takt med at det eskalere, vil du opleve større vanskeligheder ved selv at tage affære.

Du kan starte med at kontakte et misbrugscenter – for eksempel Behandlingscenter Stien – og høre mere om dine muligheder for alkoholbehandling. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/