Kan stenslaget repareres eller ej? Vi har spurgt autoglas.dk

22 marts 2021
Camilla Skøtt

Uanset om du kører i en gammel eller ny bil, kan du risikere at få et stenslag, og hvad gør du så? Tjah… det er egentlig meget enkelt. Enten skal det repareres (og det kan du håbe, det kan), eller også skal hele ruden skiftes (hvilket koster lige en tand mere).

Det er aldrig sjovt at få et stenslag, men der er al mulig grund til at køre forbi et autoværksted med det samme, hvis du får et. Hvis du er heldig, kan det nemlig repareres uden større omkostninger. Er du derimod uheldig, skal ruden skiftes.

Hos autoglas.dk kan de reparere dit stenslag – alternativt skifte ruden, hvis det er det, der skal til.

Hvornår kan stenslaget repareres?

Først og fremmest – i langt det fleste tilfælde KAN et stensalg repareres, så du behøver ikke at frygte den store pengepung endnu. Der er dog ting, der kan gøre, at reparation ikke er muligt, og så er det altså nødvendigt med et rudeskift.

Dit stenslag kan repareres, hvis:

– Der er 6 eller færre stenslag. Og ja, det er sjældent, at der er mere end 7 stenslag på én rude. I så fald har du i hvert fald ikke passet godt nok på din bil. Når du op på 7 stenslag, er det nødvendigt at skifte ruden, da den ikke længere er sikker med så mange små skader.

– Stenslaget ikke sidder i synsfeltet. Altså i førersiden. Det kan nemlig genere sigtbarheden, og dermed er det ulovligt at køre med – også selvom det næsten er usynligt, når det er repareret.

– Omfanget er mindre end en 2-krone. Er dit stenslag meget lille, behøver det måske ikke engang blive repareret, men hvis det overstiger en 2-krone i størrelse, er det nødvendigt med et rudeskift.

– Hvis det sidder mere end 5 cm fra kanten. Det skyldes ganske enkelt, at sikkerheden nedsættes, hvis stenslaget sidder for tæt på kanten, og dermed skal ruden skiftes i stedet.