Hvor længe kan man udsætte rengøring?

21 september 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er lavet hele programmer i TV om det, når folk horder eller ikke kan finde ud af at gøre rent, og det springer i øjnene på en med tanker om, at her har man en person eller en familie, som er underbemidlede, der mangler støtte og hjælp – og hvor man måske tænker i sit stille sind, at de da er lidt klamme.

Der kan være flere årsager til, at man lever på den måde, hvor det enten kan være det psykiske eller mangel på overskud, der gør, at man accepterer, at man lever i sådan en svinesti.

For de fleste vil jo helst ikke leve sådan, men omstændighederne kan af forskellige grunde have gjort, at man er endt i den situation.

Sådan ender langt de færreste af os alligevel, men hvem kan egentlig lide at gøre rent, medmindre man lider af rengøringsvanvid?

Lad ikke rengøringen vente for længe

De fleste af os kan dog også blive enige om, at det er en tilfredsstillende fornemmelse, når vi ser, at vi har fået gjort rent.

Så bliver man faktisk helt pertentlig i det første stykke tid, hvor man er bange for, at det hele skal blive snavset igen; men det er bare svært at komme hen til starten med at gøre rent, selvom man siger, at godt begyndt er halvt fuldendt.

Men det er jo ikke bare uhumsk, men også decidere uhygiejnisk, hvis man ikke sørger for at holde sit hjem rent, om man så bor alene eller sammen med andre.

Specielt børn har ikke godt af at blive udsat for sådan et miljø, selvom folk så påstår, at de har godt af at få styrket deres immunforsvar på den måde.

De har ikke bedt om at blive udsat for det miljø, og de har ikke selv valgt det.

Så lad ikke stå til for meget, om du er alene om det eller sammen med andre.