Hvis du skal have malet din villas facader

21 juni 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du er den glade ejer af en murstens villa sker det, at den skal renoveres fra tid til anden og efterfølgende males. Til det skal du have en murer til at mure facaden op inden maleren overtager og maler huset i den ønskede farve. Det kunne f.eks. være en maler i Aalborg.

En vigtig del af renoveringen og som øger det endelige resultat er at sikre at facaden først bliver sandblæst. En sandblæsning fjerner gammel maling, snavs, alger og pus og efterlader facaden ren og nøgen. Det gør det nemmere for mureren at mure facaden op og efterfølgende at få den malet.

Det er vigtigt at facaden får tid til at tørre imellem sandblæsningen og murearbejdet. Ellers er der risiko for at der kommer fugt i villaen. 

Valg af håndværkere

Da du skal bruge flere forskellige typer håndværkere til at renovere din villa har du flere muligheder. Du kan enten ansætte en murer og en maler individuelt og så selv koordinerer hvornår de skal komme. Du kan også ansætte et firma, der både har erfaring indenfor facaderenovering og maling.

Uanset hvilken metode du vælger er det vigtigt at du sætter god tid af for at finde de rigtige håndværkere. Start med at kontakte mindst 3 forskellige håndværkere og få dem til at sende dig et skriftligt tilbud. Det vil give dig et godt overblik over prisniveauet og du undgår at du ved et uheld er kommet til at ringe til den dyreste. Dermed ikke sagt at billigt er godt, blot at du bedre kan vurdere de forskellige tilbud.

Bed også om et par referencer og undersøg om de har været glade og tilfredse med arbejdet. Du kan også se hvad der står skrevet på Trustpilot. Du skal ikke udelukkende læse de gode og dårlige anmeldelser, men læse om der er noget der går igen i de forskellige anmeldelser.