Ferie behøver ikke at betyde at slække på sig selv

24 marts 2019
Anders Lundtang Hansen
Ferie behøver ikke at betyde at slække på sig selv

Ferie er bestemt for mange af os danskere ensbetydende med, at man kobler af fra den vante hverdag, hvor man er stresset og hele tiden skal forholde sig til krav og forventninger fra både familie og arbejde.

Nogle familier og par indfører ligefrem, at man lader elektronikken som computere og telefonen forblive slukket og kun brugt, når der er behov for dem, så man slipper for distraheringer, mens man er på ferie – som man gjorde det for bare 20 år siden.

Men nogle ferierende mennesker vælger også at lade nogle andre ting blive derhjemme:
De sunde og gode vaner.

Det kan være motionen, spise sundt, mindre alkohol og røg og mere til.

Vi danskerne er nemlig gode til at finde på undskyldninger for, hvorfor vi godt må bryde – især – de gode vaner: Det er fyraften, man har noget at fejre, det er blevet sommer, man keder sig, man morer sig.
Ja, listen er faktisk længere, end der er antal dage i et år.

Vi kan sagtens empatisk og sympatisk sætte os ind i, at mange mennesker betragter deres ferie som et helle, hvor de samme regler ikke gælder, som de gør derhjemme.

Men du kan desværre risikere at komme hjem og føle dig kvalm, oppustet, tyk og ilde til mode, og det ikke bare fordi du har spist mad i et fremmed land, du ikke er vant til. Det kan sådan set også skyldes, fordi man glemmer at motionere og variere ens kost sundt, mens man er på ferie.

Så kommer man hjem og har taget på, og man er ikke lige så oplagt i hverdagen, som man ellers plejer at være, og man hører sig selv sige: Jeg trænger til en ferie ovenpå den ferie!

Den indstilling kommer nemlig oftest af, at kroppen nok ikke føler, den har slappet af: Den har arbejdet på højtryk for at følge med dine “nye” dårlige vaner.

Men disse vaner behøver ikke at være vedvarende, læs bare her: https://www.peak.dk/saadan-holder-du-formen-mens-du-er-paa-ferie/