Få udskiftet din forrude

28 april 2020
Lotte Hindsberg
Få udskiftet din forrude

Noget af det mest frusterende der kan ske for en billist er at få et stennedslag i sin forrude. Det frusterende ved stennedslaget er at det næsten er umuligt at undgå uanset, hvor god en bilist man er. Der kan gå år i mellem at det sker og så kan man pludselig få 3 i rap. Hvis uheldet er ude er der flere ting man kan gøre for at undgå at hele ruden skal udskiftes. I dag er det på grund af al den elektronik, der er i nye biler langt mere kompliceret end tidligere. 

Hvad kan du gøre?

Hvis du har været så uheldig at have oplevet at få et stennedslag, bør du først og fremmest undgå at køre videre i bilen. Bilens bevægelse kan få revnen til at arbejde videre og blive så stor, at det ikke længere er muligt at reparere den. Revnen må ikke være større end en 2 kr. 

Har du adgang til noget tape eller et plaster, så sæt det over revnen, så mindskes muligheden for at revnen bliver større.

Kontakt en reparatør f.eks. https://bilglas.dk/vi-tilbyder/forrude/ og få ham til at vurdere om det er muligt at reparerer ruden. Hvis det er muligt vil reparatøren starte med at rengøre ruden, så limen binder bedre. Limen vil blive bredt ud i hele revnen via et vakuum værktøj. Bagefter tørres limen med UV varme som også fjerner den overskydende lim på ruden og efterlader den her glat som før.

Husk at undersøge om du har en bilforsikring der dækker.

Hvis det ikke er muligt for at reparere bilruden, er det vigtigt at du sikre dig at værkstedet benytter sig af originale reservedele. Ellers kan din bil miste værdi og det kan være sværere at få den solgt på et senere tidspunkt. Du kan forvente at det tager mindst 1 dag.