Få hjælp til at vælge de rigtige farver på væggene

07 august 2020
Lotte Hindsberg

Selvom de fleste mennesker har prøvet at have en malerpensel eller rulle i hånden og har erfaring med at male kan det være en fordel at få en uddannet maler til at male dit hjem frem for at få venner og familie til at hjælpe.

Ikke alene er han mere erfaren og vil have malet dit hjem hurtigere og flottere, end hvad i selv ville. Han også hjælpe jer med at finde de rigtige farver til væggene, hvis i er blevet lidt trætte af de hvide farver, der har været normen de sidste 20 år. Det er ikke helt så enkelt at vælge farver, som når man vælger den hvide. Det kan f.eks. være et malerfirma i Helsingør.

Få de rigtige farver på væggene

At vælge farver til væggene er mere kompliceret, end hvis man blot vælger den traditionelle hvide, der har været så almindelig de sidste 2 årtier. De forkerte farver vil påvirke rummet negativt. Det vil få rummet til at virke mindre, koldere og mørkt, hvorimod de rigtige vil få rummet til virke varmt og hyggeligt. Samtidig vil jeres møbler også mere komme til deres ret. 

Det er bestemmer hvilke farver der egner sig til rummet afhænger af lyset, hvad skal værelset bruges til, hvor højt er der til loftet og størrelsen af rummet. Med de rigtige farver kan man få et lidt for stort værelse til at virke mindre. Det modsatte er også en mulighed.

At vælge en maler

Det er sjældent nemt at finde en håndværker med mindre man allerede kender en. Derfor er det en god ide at bruge den tid, det nu engang tager at finde en som man føler er den rigtige. Det er risikabelt bare at ringe til den første og bedste. Få mindst 3 forskellige tilbud og vælg så det der er det bedste. Husk billigt er ikke nødvendigvis det bedste.