Få den rette hjælp med parterapi i Hellerup

04 juni 2021
Astrid Pedersen

Er du led og ked af dit parforhold, og har din partner det på samme måde? Så er parterapi måske noget for jer.

Hvorfor gå i parterapi?

Måske bryder du dig ikke om tanken om at skulle lufte dine følelser over for en vidt fremmed – eller om at skulle afsløre alle problemerne i dit parforhold i et forum du ikke kender. Men du kan være ganske tryg. En dygtig parterapeut er en person du kan stole på.

Først og fremmest skal du vide at en parterapeut er underlagt professionel tavshedspligt, enten som psykolog eller som psykoterapeut. Det betyder at intet af det du eller din partner siger i vedkommendes praksis vil komme uden for dennes fire vægge. Du kan således trygt tale om alt hvad der går dig på, uanset om det er manglende sex, opvask som ikke bliver taget, eller dårlig kommunikation i det daglige.

Der ud over vil en parterapeut aldrig dømme hverken dig eller din partner. En dygtig parterapeut går fordomsfrit og upartisk til værks. Du vil aldrig opleve at jeres problemer bliver hånet, latterliggjort eller bagatelliseret. Og du vil aldrig opleve at du bliver favoriseret eller forfordelt i terapeutisk sammenhæng. En parterapeut anskuer parforholdet som værende patienten og tager ikke udgangspunkt i de enkelte parter på individuel basis.

Hos en parterapeut er det forholdet som er i fokus, med alt hvad dette måtte indebære. Målet med parterapi er at afdække de underliggende mekanismer som skaber dynamikken i forholdet, og som fører til misforståelser og diskrepanser. På den måde vil de enkelte parter hver især kunne nå en højere erkendelse af – og en dybere indsigt i – de egentlige årsager til problemer i parforholdet. Og så er det pludselig meget nemmere at få dette på ret køl igen.

D.u kan finde en dygtig terapeut til parterapi i Hellerup på camillaw.dk