Emaljering af badekar – når du vil have luksus i eget badeværelse

12 juli 2019
Astrid Pedersen
Emaljering af badekar - når du vil have luksus i eget badeværelse

Når hjemmet skal istandsættes – for eksempel i forbindelse med en sammenlægning af to lejligheder – er der som regel mest at gøre i to bestemte rum, nemlig køkkenet og badeværelset. Et badeværelse, som ikke har gennemgået en renovering inden for de seneste årtier, lever højst sandsynligt ikke op til de regulativer, som eksisterer på området.

Disse kan for eksempel omfatte den måde hvorpå afløbet er monteret, eller selve vådrumssikringen i gulve og vægge. Og som oftest er der rigtig meget interiør, som trænger til en udskiftning i et badeværelse, hvor fugt og væde kan have tæret på rør og emalje.

Giv dit gamle badekar en chance mere med emaljering af badekar

Mange mennesker vælger i forbindelse med en sådan renovering af skrotte det gamle badekar. I gamle dage var et badekar standard i mange huse og lejligheder, simpelt hen fordi man badede sjældnere, og i højere grad genbrugte det samme vand til formålet. Nu om stunder bliver mange ældre badekar erstattet med en mere plads besparende bruseniche, som er praktisk til hverdags brug. Men du bør tænke dig om en ekstra gang, inden du skiller dig af med badekarret.

Et badekar af en vis størrelse kan, såfremt emaljen er intakt, bruges til alt fra iblødsætning af større mængder tøj til hjemmespa. Hvis emaljen i dit badekar er tæret væk visse steder – som oftest foran afløbet eller rundt om rørene – vil dette udmønte sig i misfarvede plamager, hvor kalk og okker har aflejret sig. Dit badekar kan dog sagtens blive flot og skinnende igen med en ny emalje.

En badekarsmaler kan på et par timer genskabe emaljen i dit badekar, så dette kommer til at stå som nyt igen. Den nye emalje skal blot bruge et døgn til at hærde – og så har du atter et flot badekar. Læs mere på emaljering-af-badekar.dk