Behandling af alkoholafhængighed – når du vil have livet tilbage

02 september 2020
Astrid Pedersen

I Danmark – og i resten af den vestlige verden – er alkohol en indgroet del af fest kulturen. Du finder sjældent en familie sammenkomst, en julefrokost, et bryllup, en reception eller en anden form for social begivenhed som ikke involverer alkohol i den ene eller den anden form.

Samtidig bliver der set en smule skævt til én hvis man vælger at takke nej til et glas vin, en øl eller en drink ved en af disse lejligheder. Det er som om alkohol er bydende nødvendigt for at få os til at åbne op over for hinanden, og en forudsætning for at have det sjovt.

Alkoholisme – et voksende problem i Danmark

Man kan næsten sige sig selv at det under disse omstændigheder er næsten alt for nemt at udviklet et alkoholmisbrug. Sammenlagt med det forhold at alkohol er super nemt at skaffe, og desuden et af de mest afhængigheds skabende og vanedannende stoffer som findes, er der lagt i kakkelovnen til en sundhedsmæssig katastrofe af dimensioner.

Over en halv million mennesker lever med et overforbrug af alkohol. Af disse udvikler flere hundrede tusind et decideret sundheds farligtmisbrug og en afhængighed som kræver professionel behandling. Det er nemlig absolut ikke tilrådeligt at forsøge sig med afvænning på egen hånd når først alkoholismen er nået til et vist niveau. 

Mange alkoholikere ender desværre med at dø af alkohol relaterede sygdomme hvis de ikke får behandling. Og derfor er det vigtigt at du som pårørende til en misbrugsramt person sørger for at han eller hun kommer i afvænnende behandling på et professionel misbrugscenter førend det er for sent.

Hvor kan jeg finde behandling af alkoholafhængighed i Danmark?

Behandlingscenter Søby Park tilbyder alkoholbehandling med Minnesota metoden og en høj succes rate. Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Søby Park, via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk